Magyar Repüléstörténeti Társaság
Hungarian Aviation Historical Society


Bejelentkezés

Vezetőségünk


A Magyar Repüléstörténeti Társaság Elnöksége


 

   Kép     Kép     Kép     Kép   

Kép


 

Czigler Klára - gazdasági alelnök

Okleveles épületgépész mérnök (PMMF), építőipari költségszakértő (Bristoli Egyetem), Ezüstkoszorús vitorlázórepülő oktató, oldtimer vitorlázó repülő, MVRSz  alapító tag. Hobbija a repülésen kívül a fotózás, repüléstörténeti emlékek gyűjtése (levelezőlap, könyv, fénykép, stb.), utazás. A társaság archívumának kezelője, emellett az I. világháború és a vitorlázó repülés magyar vonatkozású emlékeit, dokumentumait kutatja, rendszerezi.


 

dr. Moys Péter - társasági kapcsolatok, lektor

Nyugállományú légiforgalmi irányító, légi jogi szakértő, a Repüléstörténeti Társaság alapító tagja. Kutatási területe a légiforgalmi szolgálatok története, valamint a katonai repülés és annak kapcsolata a polgári légi közlekedéssel 1916-tól napjainkig.


 

Bakos Attila - kiadványszerkesztő

Informatikai adathálózati rendszerekkel foglalkozik. A repüléssel 1968-ban a Góbén keresztül ismerkedett meg Dunakeszin. 1981-ben találkozott az új és egyben legtermészetközelebbi repüléssel a hőléggömbbel. Ezt a repülési ágat a mai napig aktívan folytatja, civil egyletük vezetőségi tagjaként. Több repüléssel kapcsolatos honlap gazdája és szerkesztője. Napjainkban a Repüléstörténeti Társaság évkönyvének szerkesztője.


 

Pásztóy András - ügyvezető

Politológus – történész (ELTE BTK-TÁTK), 2008 óta tagja a Repüléstörténeti Társaságnak. Kutatási területe elsősorban a magyar közforgalmi repülés története, különösképpen az 1945 és 1990 közötti időszakban. 


 

dr. Hegedűs Dezső - főszerkesztő (szerkesztő bizottság)

Aranydiplomás vegyész (ELTE TTK), nyugdíjas adjunktus (BME Vegyészmérnöki Kar). Volt ezüstkoszorús vitorlázórepülő oktató, MRSZ főtitkár, FAI alelnök. Sok vitorlázórepülő verseny vezetője, a VTSB alapítója. Napjainkban a Repüléstörténeti Társaság évkönyvének főszerkesztője.