Magyar Repüléstörténeti Társaság
Hungarian Aviation Historical Society


Bejelentkezés

Vezetőségünk


A Magyar Repüléstörténeti Társaság Elnöksége

Bakos Attila - a Magyar Repüléstörténeti Társaság Elnöke

Nyugdíjas. A repüléssel 1968-ban a Góbén keresztül ismerkedett meg Dunakeszin. 1981-ben találkozott egy új és egyben legtermészetközelebbi repüléssel régi szép magyar nevén a hőléggömb repüléssel. Volt Nemzeti Bajnok, Év Sportolója, a Malév Hőléggömb Szakosztályának legeredményesebb tagja. Ezt a repülési ágat a mai napig aktívan folytatja, oktatja, civil Sportrepülő Egyletük vezetőjeként. Több repüléssel kapcsolatos honlap gazdája és szerkesztője. Napjainkban a Repüléstörténeti Társaság kiadványainak kiadója, szerkesztője.


 

Hérincs István - a Magyar Repüléstörténeti Társaság Alelnöke


 

Pásztóy András - a Magyar Repüléstörténeti Társaság Alelnöke

Politológus – történész (ELTE BTK-TÁTK), 2008 óta tagja a Repüléstörténeti Társaságnak. Kutatási területe elsősorban a magyar közforgalmi repülés története, különösképpen az 1945 és 1990 közötti időszakban. 

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Dr. Hegedűs Dezső - főszerkesztő (szerkesztő bizottság)

Gyémántdiplomás vegyész (ELTE TTK), nyugdíjas adjunktus (BME Vegyészmérnöki Kar). Volt ezüstkoszorús vitorlázórepülő oktató, több mint 20 évig MRSZ főtitkár, FAI alelnök. Sok vitorlázórepülő verseny vezetője, a VTSB alapítója. Napjainkban a Repüléstörténeti Társaság kiadványinak főszerkesztője.